divendres, 10 de gener del 2014

PEBROT



NOM CIENTÍFIC: Capsicum
ORIGEN: Carib
PROPIETATS/ ÚS: rics en vitamina C, Destaca en provitamina A, Conté vitamina E i vitamines del grup B:
TRACTAMENT:
                  ÈPOCA DE SEMBRA:  a l'abril-juny quan les temperatures són baixes
                 ÈPOCA DE COLLIDA: La collita pot començar a partir d'un mes del trasplantament i s'allarga fins a la tardor
                 PERIODICITAT DE REC: Cal tenir en compte que necessita aigua, però no en excés.
RECEPTA:
Coca de pebrots vermells escalivats (Coca de prebes torrats)
Ingredients:
Per fer la massa necessitareu:
farina fluixa
mig got d'oli d'oliva
un dauet de llevat de forner
un polsim de sal
Per als pebrots:
7 o 8 pebrots vermells escalivats
dos alls tallats a làmines fines
sal i oli d'oliva

Elaboració

Fareu una massa com si féssiu la massa per a una pizza i la deixareu reposar una estona. No cal que pugi molt.
Pelareu els pebrots escalivats, els tallareu a tires i els poseu en un bol. Li afagiu els dos alls tallats a làmines fines, li poseu un polsim de sal, un rajolí d'oli d'oliva, remaneu tot i ho deixeu reposar.
Agafeu la plata d'enfornar i la unteu per tot de saïm (llar). Poseu la massa a dintre i l'estireu que cubreixi tota la plata. Ha de quedar fina però no transparent. Una vegada feta la massa ha de fer "crec-crec".
Cobriu completament la massa amb els pebrots i poseu la plata al forn, prèviament escalfat a 250 graus. Deixeu que es faci durant 40 o 50 minuts mirant que la massa no quedi molt dorara però ha de quedar cruixent. Treieu-la del forn i deixeu-la refredar.
 120 min.

Notes


Abans de servir-la, afagiu un rajolinet d'oli d'oliva. S'acompanya de raïm i formatge mahonès.


RECEPTA DEL MÓN:
En aquest link us deixem una recepta de l'Oriente Próximo.


Crema de pimiento Muhammara con nueces

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.