NOM CIENTÍFIC: Capsicum
ORIGEN: Carib
PROPIETATS/ ÚS: rics en vitamina C, Destaca en
provitamina A, Conté vitamina E i vitamines del grup B:
TRACTAMENT:
ÈPOCA DE SEMBRA: a l'abril-juny quan les temperatures són
baixes
ÈPOCA DE COLLIDA: La collita
pot començar a partir d'un mes del trasplantament i s'allarga fins a la tardor
PERIODICITAT DE REC: Cal tenir en compte que necessita aigua,
però no en excés.
RECEPTA:
Coca de pebrots vermells escalivats (Coca de prebes torrats)
Ingredients:
Per fer la massa necessitareu:
farina fluixa
mig got d'oli d'oliva
un dauet de llevat de forner
un polsim de sal
Per als pebrots:
7 o 8 pebrots vermells escalivats
dos alls tallats a làmines fines
sal i oli d'oliva
Elaboració
Fareu una massa com si féssiu la massa per a una
pizza i la deixareu reposar una estona. No cal que pugi molt.
Pelareu els pebrots escalivats, els tallareu a
tires i els poseu en un bol. Li afagiu els dos alls tallats a làmines fines, li
poseu un polsim de sal, un rajolí d'oli d'oliva, remaneu tot i ho deixeu
reposar.
Agafeu la plata d'enfornar i la unteu per tot de
saïm (llar). Poseu la massa a dintre i l'estireu que cubreixi tota la plata. Ha
de quedar fina però no transparent. Una vegada feta la massa ha de fer
"crec-crec".
Cobriu completament la massa amb els pebrots i
poseu la plata al forn, prèviament escalfat a 250 graus. Deixeu que es faci
durant 40 o 50 minuts mirant que la massa no quedi molt dorara però ha de
quedar cruixent. Treieu-la del forn i deixeu-la refredar.
120 min.
Notes
Abans de servir-la, afagiu un rajolinet d'oli
d'oliva. S'acompanya de raïm i formatge mahonès.
RECEPTA DEL MÓN:
En aquest link us deixem una recepta de l'Oriente Próximo.
Crema de pimiento Muhammara con nueces
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.