NOM : Julivert
NOM
CIENTÍFIC : crispum
ORIGEN : És una planta herbàcia de la família Apiaceae. Es distribueix
àmpliament per tot el món i generalment es conrea per ser usada com a condiment
.
Es troba naturalitzat en horts, jardins i
de vegades en marges de camins, murs, cultius, etc de tot Europa i en part
d'Àsia.
PROPIETATS : Les fulles de tots els tipus de julivert són riques en
vitamines A, B1 , B2 , C i D ,
TRACTAMENT
- ÈPOCA DE Sembra : per llavors ,
- ÈPOCA DE REC : lloc assolellat
- ÈPOCA DE COLLIDA : Regar quan la terra
està seca en uns centímetres .
RECEPTA DE CASA:
Aigua de julivert
ingredients per a 6-8 persones:
2 kg de llimes
450 ml d'aigua freda
300 g de sucre refinat
fulles de julivert
1 copa de licor de llimona
Sal i Pebre a gust
Elaboració
1. Escalfeu el forn a 80 graus.
2. Després, poseu un tros de paper
d'estrassa a la safata de forn, unes quantes rodanxes de llima ruixades amb el
licor de llimona i arrebossades amb sucre, i deixeu-ho al forn una hora llarga.
3. Tot seguit, espremeu tot el suc de les
llimes fins que en tingueu mig litre.
4. I, en un cassó, feu un xarop amb la
mateixa quantitat d'aigua que de sucre.
5. A continuació, tritureu les fulles de
julivert amb el suc de llima, afegiu-hi el xarop, ompliu la glaçonera amb tot
plegat per fer el granissat, emboliqueu-la amb paper film i poseu-la al
congelador.
6. Piqueu els glaçons i munteu la copa
amb el granissat i una rodanxa de llima caramel·litzada.
RECEPTA DEL MÓN:
En aquest link us deixem una recepta de Chimichurri d'Argentina i Uruguay.
Receta Chimichurri
RECEPTA DEL MÓN:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.