NOM CIENTÍFIC: Stevia rebaudiana
ORIGEN: l'Amèrica del Sud i a
l'Amèrica Central subtropical i tropical.
PROPIETATS/US: La Stevia rebaudiana és
una planta que regula el sucre de la sang, redueix la pressió arterial i regula
l'aparell digestiu en general. També actua favorablement en moltes persones amb
ansietat, redueix greix i és diürètica
TRACTAMENT:
-ÈPOCA DE SEMBRA: durant
la primavera i mitjans d'agos
-ÈPOCA DE COLLIDA: primavera
-PERIODICITAT DE REC:
RECEPTA: Pastís de pera
Ingredients:
3 ous
4 cullerades soperes de sirop d'agave (o 4 cullerades
d'aigua amb 4 gotes de stevia.)
100g. de mantega de soja (jo utilitzo la de la marca
Provamel)
Un puntet de sal
5 cullerades soperes de farina d'espelta (en aquest coc
no l'he utilitzat integral)
1 cullerada sopera de bicarbonat (en substitució de la
llevadura)
2 o 3 peres madures
Procediment:
1. Bat els ous i incorpora-hi el sirop (o la stevia)
2. Fon la mantega al microones
3. Barreja la mantega amb els ous
4. Tira-hi la farina amb un colador o tamitzador i ves
remenant
5. Tira-hi el bicarbonat i el puntet de sal
6. Al motlle que utilitzis, unta'l amb mantega i després polvoreja'l
amb farina per tal que no s'enganxi la massa
7. Pela les peres i talla-les a talls grans. Posa-les al
cul del motlle
8. Aboca a sobre la massa que has preparat.
9. Al forn 30 minuts a uns 180 graus.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.