divendres, 14 de febrer del 2014

ESTEVIA


NOM CIENTÍFIC: Stevia rebaudiana

ORIGEN: l'Amèrica del Sud i a l'Amèrica Central subtropical i tropical.

PROPIETATS/US: La Stevia rebaudiana és una planta que regula el sucre de la sang, redueix la pressió arterial i regula l'aparell digestiu en general. També actua favorablement en moltes persones amb ansietat, redueix greix i és diürètica

TRACTAMENT:
-ÈPOCA DE SEMBRA: durant la primavera i mitjans d'agos
-ÈPOCA DE COLLIDA: primavera
-PERIODICITAT DE REC:

RECEPTA: Pastís de pera

Ingredients:
3 ous
4 cullerades soperes de sirop d'agave (o 4 cullerades d'aigua amb 4 gotes de stevia.)
100g. de mantega de soja (jo utilitzo la de la marca Provamel)
Un puntet de sal
5 cullerades soperes de farina d'espelta (en aquest coc no l'he utilitzat integral)
1 cullerada sopera de bicarbonat (en substitució de la llevadura)
2 o 3 peres madures

Procediment:
1. Bat els ous i incorpora-hi el sirop (o la stevia)
2. Fon la mantega al microones
3. Barreja la mantega amb els ous
4. Tira-hi la farina amb un colador o tamitzador i ves remenant
5. Tira-hi el bicarbonat i el puntet de sal
6. Al motlle que utilitzis, unta'l amb mantega i després polvoreja'l amb farina per tal que no s'enganxi la massa
7. Pela les peres i talla-les a talls grans. Posa-les al cul del motlle
8. Aboca a sobre la massa que has preparat.

9. Al forn 30 minuts a uns 180 graus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.