ESPÀRRECS
Nom científic:
Asparagus officinalis
Característiques:
La seva forma és allargada amb fulles en forma
d'escates a la punta. Mesura al voltant de 20 i 40 centímetres de llarg i el
seu color pot ser blanc o verd encara que de vegades pot presentar tons
violetes o roses. El seu sabor és suau i lleuger.
Cultiu:
Conrear espàrrecs
requereix una mica d'atenció mentre s'estableix la planta, una vegada
establerta pot produir durant diversos anys.
Los espárragos
(Asparagus officinalis) se han cultivado durante más de 2.000 años. La
capacidad de este delicioso vegetal
comenzará después de un año de haberlo cultivado y puede mantener su producción durante 10 a 15
años.
Esta es una planta
perene que crece mejor en suelos bien drenados con un pH casi neutro entre 6,5
y 7,5. La parte comestible de los espárragos es el brote o tallo joven, que
emerge cuando la temperatura del suelo está arriba de los 10°C.
Reg:
Es caracteritza per la
freqüent aplicació d'aigua i de fertilitzants, que juntament amb unes
condicions climatològiques adequades afavoreixen un desenvolupament vigorós de
la planta.
Collita:
Amb l'arribada de la primavera,
podem veure les muntanyes i camps plens de gent buscant espàrrecs, entre
esbarzers, vores i prop de pins, no és dificil trobar espàrrecs però una
persona amb bon ull pot aconseguir rapidamente una quantitat important.
Propietats:
L'espàrrec és un
excel·lent font d'àcid fòlic, vitamina B i cel·lulosa, ajuda a mantenir el
sistema circulatori fort i és una bona font de potassi i vitamina C.
Aconseguiràs mantenir
la línia a causa de les escasses calories que aporta i a l'alt contingut en
fibra.
Tenen una gran
quantitat de vitamines, sobretot A, B1, B2, B6, C i E.
Destaca també per la
seva aportació en minerals com el magnesi, fòsfor, calci i potassi.
Alta quantitat
d'antioxidants.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.