dijous, 19 d’abril del 2018

ALOE VERA

TOTS JUNTS CREIXEM MÉS FORTS!

Festa Mare de Déu de Montserrat curs 2017-2018




ALOE VERA
L'àloe vera és un camèfit (vegetals que les seves parts aèries són persistents tot l'any però que tenen les seves gemmes persistents a un nivell de terra inferior als 25-50 cm.) de la família de les liliàcies (conformen una família de plantes amb flor de la classe Liliopsida). El nom deriva del grec alóe, que segurament el pren de l'àrab alloeh o de l'hebreu halal, que significa «substància amarga i brillant»; la paraula "vera" prové del llatí i significa "veritable". És originària de l'illa de Socotra, situada al nord-est d'Àfrica, entre Somàlia i el Iemen, tot i que, actualment, té una àmplia distribució per tot el món, a causa de la utilització com a planta medicinal, sobretot en zones com els Estats Units, Mèxic, Hawaii, Curaçao, Aruba, Bonaire, República Dominicana, Haití, Cuba i països del Sud d'Europa, caracteritzats per tenir climes secs. A Espanya es cultiva sobretot a les illes Canàries i als Països Catalans a les illes Balears.

CULTIU
L'àloe vera té dos enemics naturals: l'excés d'aigua i les temperatures inferiors a 10 °C. D'altra banda, és molt resistent a les plagues i a la manca d'aigua. Requereix molta llum, encara que és preferible que no s'hi exposi de forma directa. El terreny ha de ser sorrenc, encara que no és una condició imprescindible, ja que també creix molt bé en terres volcàniques, com passa a les illes Canàries. El que sí que és molt important és que el terreny tingui un bon drenatge i sigui lleugerament àcid. L'àloe té arrels grosses.

DESCRIPCIÓ MORFOLÓGICA
Pot assolir fins a 13 metres d'alçada. És hermafrodita i a vegades forma colònies grans. Es caracteritza per tenir una arrel fasciculada. La tija és llenyosa, curta, cilíndrica i robusta, d'uns 30 a 50 cm. en les espècies adultes. Les fulles es caracteritzen per ser grans (entre 30 i 60 cm. de llarg per 7-8 d'ample), carnoses, gruixudes, lanceolades, còncaves en la part superior i convexes en el revers. Són d'un color verd o verd grisós i amb espines.

PROPIETATS DE L’ALOE VERA


Actualment a l’Aloe Vera se li atribueixen moltes propietats com que és cicatritzant, coagulant, hidratant, antial·lèrgic, desinfectant, antiinflamatori, astringent, reguladora de la digestió, etc.Té usos medicinals i cosmètics, així com també es pot prendre en suc.



ESCOLES GINESTA, SAGRERA I MARE DE DÉU DE MONTSERRAT, GRÀCIES PER AQUEST DIA DE FESTA! HEM GAUDIT MOLT.


I per la tarda un gran espectacle amb el mag Toni de las Heras!

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.