dijous, 14 de febrer del 2019

ORTIGUES



Nom científic:
Ortica.

Característiques
L’ortiga és una planta, considerada com a “mala herba”, que ha estat utilitzada com a remei des de fa milers d’anys. Pertany a la familia de les Urticàceas, present en zones temperades i tropicals, la seva especie més difosa és la Urtica dioica.

Conreu
Conrear ortiga és cada vegada més habitual, en tractar-se d’una planta molt resistent, amb poques exigències de cultiu i creixement ràpid, encara que es pot convertir en una planta invasora difícil de controlar.

Reg
Quan es realitza el trasplantament, és summament important regar-la en abundància i manteir aquesta periodicitat durant les primeres etapes de creixment. Els regs posteriors s’han de realitzar amb la finalitat de mantenir humida la terra.

Propietats:
L’ortiga és molt rica en potassi, un mineral que a més incrementa la micció, et fa perdre la gana i per tant és adequat per persones que pateixen d'obesitat a causa de l'ansietat de menjar.

Recepta:
Receptes amb ortigues

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.