divendres, 21 de febrer del 2014

PASTANAGA


NOM CINETIFIC: Dacus Carota
ORIGEN:  Àsia Central
PROPIETATS/ ÚS:    És un bon remineralitzant.    Depura el nostre cos, gràcies al suc que conté.  Elimina dissol els càlculs biliars, gràcies al seu contingut en beta carotè.   Evita els problemes digestius i metabòlics.   Ajuda a combatre els gasos.
TRACTAMENT:
ÈPOCA DE SEMBRA: març-octubre
ÈPOCA DE COLLIDA:  després de quatre mesos.
PERIODICITAT DE REC: Cal que la terra estigui sempre humida.
RECEPTA DE CASA:
Batut de pastanaga, poma i api
Ingredients
    2 penques d’api, en rodanxes fines
    1 pastanaga, en rodanxes fines
    ½ poma amb pell, a trossos
    1 vas d’aigua
    1 cullerada (15ml) de suc de llimona o ½ de gingebre fresc (ratllat i espremut)
    1 cullerada d’oli de lli o de llavors de lli mòltes.
Elaboració
    Poseu l’api, la poma i la pastanaga amb una mica d’aigua a la batedora o vas americà i bateu-ho. La quantitat d’aigua dependrà de la consistència que desitgeu.
    Afegiu-hi el suc de llimona o el gingebre i el lli.

    Barregeu-ho i preneu-vos el batut immediatament.
RECEPTA DEL MÓN:
En aquest link us deixem una recepta americana.
Tarta de pastanaga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.