NOM CIENTIFIC: Vicia faba
Les faves o fesos són diliciosos lleguns que ens aporten molts beneficis nutricionasl i que podem degustar fresques en la ciuan de gener a juny. Les faves són plantes trepadores anuals originàries d'oriente proper el fruit del quan són les beines allargades i gruixudes, en les quals es troben les llavors (les faves).
PROPIETATS:
Les faves
són una bona font de vitamines del grup B, de gran importància per al correcte
funcionament del sistema nerviós, especialment tiamina (vitamina B1) i folatos
(vitamina B9). Contenen gran quantitat de manganès, un minerals amb acció
antioxidant, que ajudar a la cicatrització de les ferides i a l'absorció
d'algunes vitamines. 100g de faves ens aporten el 80% de les nostres
necessitats diàries de manganès.Fòsfor,
magnesi i coure estan presents en forma significativa, aportant, per 100g de
producte, més del 40% de les nostres necessitats diàries de cadascun d'ells.
Aquests tres minerals són de gran importància per al desenvolupament i
manteniment ossi, la contracció muscular i l'impuls nerviós. Aquests minerals
fan de les faves un aliment molt ideal per a les persones que practiquen esport
i volen aconseguir un bon desenvolupament muscular. A més les seves altes dosis
de proteïnes vegetals ajuden a mantenir els músculs en perfectes condicions.Tampoc cal
oblidar que les faves són un aliment lliure de greix i amb alt contingut en
fibra, per la qual cosa és ideal per a les persones que volen mantenir el seu
pes de la millor forma possible.
TRACTAMENT
Sembra: És
una planta pròpia de terres més aviat fortes o argiloses. En climes temperats
se sembren de setembre a novembre i
en els més freds al febrer. La sembradura primerenca només val la pena fer-la en
terres especialment càlides. La fava pot estar dos o tres mesos
absolutament aturada fins que arriba la primavera.
RECEPTA:
Faves a la catalana:
RECEPTA INTERNACIONAL:
Recepta persa: Bagalí polo (arroz con habas tiernas y eneldo), clic a l'enllaç.
Recepta Persa
A una olla
plena d'aigua, posar les faves congelades fins que entri en ebullició, deixar
un minut i escórrer. En una planxa o paella donar volta i volta a quatre
rodanxes de butifarra negra que haurem reservat, daurar amb una gota d'oli, sal
i pebre, les costelles de porc. Reservar.
Pas dos:
En una
cassola amb dues cullerades d'oli es posa la ceba tallada en juliana, quan es
comença a daurar, s'afegeix el llorer i els tomàquets pelats i sense llavors,
quan s'ha evaporat l'aigua d'aquests, les faves, la butifarra negra i el pernil
tallat en trossos petits, remoure fins que les faves comencin a arrugar-se,
llavors se li afegeix el vi, la menta, la farigola i la sal, deixar a foc mitjà
durant 15 minuts, afegir-li les costelles de porc i les rodanxes de butifarra
negra, deixar 5 minuts més, tapar i deixar reposar 5 minuts. Servir en cassola
de fang.Recepta persa: Bagalí polo (arroz con habas tiernas y eneldo), clic a l'enllaç.
Recepta Persa
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.