dijous, 11 de gener del 2018

FAVES



NOM CIENTIFIC: Vicia faba 
Les faves o fesos són diliciosos lleguns que ens aporten molts beneficis nutricionasl i que podem degustar fresques en la ciuan de gener a juny. Les faves són plantes trepadores anuals originàries d'oriente proper el fruit del quan són les beines allargades i gruixudes, en les quals es troben les llavors (les faves).
PROPIETATS: 
Les faves són una bona font de vitamines del grup B, de gran importància per al correcte funcionament del sistema nerviós, especialment tiamina (vitamina B1) i folatos (vitamina B9). Contenen gran quantitat de manganès, un minerals amb acció antioxidant, que ajudar a la cicatrització de les ferides i a l'absorció d'algunes vitamines. 100g de faves ens aporten el 80% de les nostres necessitats diàries de manganès.Fòsfor, magnesi i coure estan presents en forma significativa, aportant, per 100g de producte, més del 40% de les nostres necessitats diàries de cadascun d'ells. Aquests tres minerals són de gran importància per al desenvolupament i manteniment ossi, la contracció muscular i l'impuls nerviós. Aquests minerals fan de les faves un aliment molt ideal per a les persones que practiquen esport i volen aconseguir un bon desenvolupament muscular. A més les seves altes dosis de proteïnes vegetals ajuden a mantenir els músculs en perfectes condicions.Tampoc cal oblidar que les faves són un aliment lliure de greix i amb alt contingut en fibra, per la qual cosa és ideal per a les persones que volen mantenir el seu pes de la millor forma possible.

TRACTAMENT
Sembra: És una planta pròpia de terres més aviat fortes o argiloses. En climes temperats se sembren de setembre a novembre i en els més freds al febrer. La sembradura primerenca només val la pena fer-la en terres especialment càlides. La fava pot estar dos o tres mesos absolutament aturada fins que arriba la primavera.

RECEPTA:
Faves a la catalana:
A una olla plena d'aigua, posar les faves congelades fins que entri en ebullició, deixar un minut i escórrer. En una planxa o paella donar volta i volta a quatre rodanxes de butifarra negra que haurem reservat, daurar amb una gota d'oli, sal i pebre, les costelles de porc. Reservar.
Pas dos:
En una cassola amb dues cullerades d'oli es posa la ceba tallada en juliana, quan es comença a daurar, s'afegeix el llorer i els tomàquets pelats i sense llavors, quan s'ha evaporat l'aigua d'aquests, les faves, la butifarra negra i el pernil tallat en trossos petits, remoure fins que les faves comencin a arrugar-se, llavors se li afegeix el vi, la menta, la farigola i la sal, deixar a foc mitjà durant 15 minuts, afegir-li les costelles de porc i les rodanxes de butifarra negra, deixar 5 minuts més, tapar i deixar reposar 5 minuts. Servir en cassola de fang.

Resultado de imagen de faves a la catalana


RECEPTA INTERNACIONAL:
Recepta persa: Bagalí polo (arroz con habas tiernas y eneldo), clic a l'enllaç.

Recepta Persa







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.