dijous, 14 de febrer del 2019

ELS ESPÀRRECS


ESPÀRRECS
Nom  científic:

Asparagus officinalis

Característiques:  
La seva forma és allargada amb fulles en forma d'escates a la punta. Mesura al voltant de 20 i 40 centímetres de llarg i el seu color pot ser blanc o verd encara que de vegades pot presentar tons violetes o roses. El seu sabor és suau i lleuger.

Cultiu:
Conrear espàrrecs requereix una mica d'atenció mentre s'estableix la planta, una vegada establerta pot produir durant diversos anys.
Los espárragos (Asparagus officinalis) se han cultivado durante más de 2.000 años. La capacidad de este delicioso vegetal  comenzará después de un año de haberlo cultivado y  puede mantener su producción durante 10 a 15 años.
Esta es una planta perene que crece mejor en suelos bien drenados con un pH casi neutro entre 6,5 y 7,5. La parte comestible de los espárragos es el brote o tallo joven, que emerge cuando la temperatura del suelo está arriba de los 10°C.

Reg:
Es caracteritza per la freqüent aplicació d'aigua i de fertilitzants, que juntament amb unes condicions climatològiques adequades afavoreixen un desenvolupament vigorós de la planta.

Collita:
Amb l'arribada de la primavera, podem veure les muntanyes i camps plens de gent buscant espàrrecs, entre esbarzers, vores i prop de pins, no és dificil trobar espàrrecs però una persona amb bon ull pot aconseguir rapidamente una quantitat important.

Propietats:
L'espàrrec és un excel·lent font d'àcid fòlic, vitamina B i cel·lulosa, ajuda a mantenir el sistema circulatori fort i és una bona font de potassi i vitamina C.
Aconseguiràs mantenir la línia a causa de les escasses calories que aporta i a l'alt contingut en fibra.
Tenen una gran quantitat de vitamines, sobretot A, B1, B2, B6, C i E.
Destaca també per la seva aportació en minerals com el magnesi, fòsfor, calci i potassi.
Alta quantitat d'antioxidants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.